Coach Wim

Dit is Wim: resultaatgericht, betrokken, empathisch, enthousiast
Doelgroep: hoger opgeleiden, leidinggevenden, young & midcareer professionals.
Specialisaties: loopbaanvragen, life-coaching, zelfvertrouwen

 “Als mens kan je zoveel meer dan je denkt. Ik help je kijken naar je eigen mogelijkheden zodat je op een praktische en voor jou passende manier in actie komt. Samen brengen we in kaart wat je kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze optimaal kunt benutten in je werk en in je leven.”

Je kunt bij mij terecht met vragen over: “Je privé- en werkleven. Voorbeelden van mogelijke coachingsvragen: “Ik zit vast in mijn loopbaan, ik wil hier uit maar hoe pak ik dat aan?”, “Ik heb het gevoel dat ik meer in mijn mars heb dan dat er nu uitkomt?”, “Ik wil eigenlijk verandering maar ik weet niet waar te beginnen?” Ik help je helder te krijgen waar je drijfveren, talenten, kwaliteiten en belemmeringen liggen. Die bewustwording maakt dat je met zelfvertrouwen en gemotiveerd een nieuwe stap kunt zetten.”

Zo werk ik: “In een kennismakingsgesprek bespreken we je coachingsvraag en de doelen die je wilt bereiken. Daarnaast bespreken we de wederzijdse verwachtingen, concrete aanpak en aantal gesprekken. De trajecten die ik begeleid variëren van 5 – 10 gesprekken, van 1 of 1,5 uur. Ik werk vanuit het principe bewustwording – verruimen – doen – langetermijn verandering. Je krijgt weer de regie over je eigen loopbaan, verandertraject of persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de gesprekken gebruik ik diverse technieken die op dat moment nodig zijn. Voorbeelden hiervan zijn Transactionele Analyse, biografisch werken, NLP, RET en oplossingsgericht coachen. Door verschillende methoden te combineren stem ik zoveel mogelijk af op jouw vraagstelling en situatie. Tussen de gesprekken door krijg je van mij huiswerkopdrachten, de ene keer is dat een test, vragenlijst of creatieve opdracht. De andere keer vraag ik je te reflecteren of het geleerde in de praktijk te gaan uitvoeren en de resultaten hiervan bij te houden.
Voor mij zijn vertrouwen, veiligheid en aandacht voor wat er op dat moment is, een belangrijke basis voor een coachingstraject.”

Testimonials:

  • “Wim is een empatische coach waarbij je je snel veilig voelt. Hij is invoelend, ruimdenkend en geeft je altijd eerlijke feedback.”
  • “Wim komt snel tot de kern van wat speelt en hij begeleidt je op een open, positieve en pragmatische manier.”
  • “Opdrachtgevers, collega’s en coachees beschrijven mij als betrokken, resultaatgericht, respectvol, confronterend en: ‘straalt rust uit’.”

Mijn opleidingen en certificeringen:

  • Transactionele Analyse voor coaching en counseling – Instituut vd Heijden.
  • Driejarige basisopleiding – Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie.
  • Post-HBO opleiding tot loopbaancoach – FOCUS Nederland.
  • Advanced Jobmarketing voor loopbaanprofessionals – Aaltje Vincent.
  • Gecertificeerd voor werken met persoonlijkheidstesten van SHL en Meurs.
  • Lid van Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse.

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met Wim»