Outplacement Rotterdam

U dreigt ontslagen te worden, bent boventallig verklaard of moet door een andere reden noodgedwongen op zoek naar een nieuwe baan. Niet echt een verandering waarop u zat te wachten, en vaak gaat deze gedwongen verandering gepaard met gevoelens van onrust en onzekerheden. Coaching voor outplacement in Rotterdam biedt u handvatten tijdens deze turbulente periode. Samen met uw coach in Rotterdam gaat u proactief aan de slag om een succes te maken van deze carrièreswitch.

Coachtraject outplacement Rotterdam

Verschillende fases worden tijdens het outplacementtraject in Rotterdam doorlopen. Zoals het verwerken van uw ontslag en het werken aan uw persoonlijke ontwikkeling. Coaching in Rotterdam helpt u te (her)ontdekken wat uw kwaliteiten, talenten en ook valkuilen zijn. Er wordt gekeken naar welke keuzes u tot nu toe heeft gemaakt en of u deze keuzes heeft gemaakt vanuit uw persoonlijke kracht. Wat is hetgeen waar u het meest energie van krijgt? Uw coach in Rotterdam gaat met u op zoek wat belangrijk is voor u en daagt u uit te reflecteren. Ook zal uw coach voor outplacement in Rotterdam u begeleiden bij de zoektocht naar een baan en tijdens het sollicitatieproces. Bijvoorbeeld door samen met u te evalueren en aanvullende tips te geven om weer aan een nieuwe baan te komen.

Coach outplacement Rotterdam

Verschillende coaches in Rotterdam staan ter uw beschikking. Deze zijn allemaal gekwalificeerd en getraind in het begeleiden van loopbaanvraagstukken. Door de profielen van de coaches te lezen kunt u inschatten met welke coach u de beste match heeft. Om kwaliteit en een goede samenwerking te waarborgen, bieden wij altijd een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan.

Outplacement coaching

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

in outplacement coaching gericht op heroriëntatie van uw werk

Sturen

en reflecteren op basis van uw kwaliteiten en ambities

Begeleiding

op basis van werkgerelateerde en persoonlijke doelen en waarden

Gericht

op persoonlijke ontwikkeling en life-changing inzichten over de inrichting van uw leven

Algemene info over coaching

 

Tarief

145,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Neem hiervoor een kijkje in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. U kunt dit persoonlijk afstemmen met uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

Wanneer u niet als enige te maken heeft met outplacement in uw organisatie, kunt u ook voor een groepsaanpak kiezen (inclusief een inspirerende kickoff bijeenkomst). Uiteraard is er dan nog steeds sprake van één-op-één coaching, maar dit in afwisseling met groepssessies. In de praktijk blijkt dat mensen die zich in dezelfde situatie bevinden, het prettig vinden om ervaringen te kunnen delen en dit een verrijkend effect heeft op het trajectverloop. Neem hiervoor contact op met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Ontslagvergoeding
 • Transfer
 • Premievergoeding
 • Teveel verklaard
 • Ontslagdreiging
 • Reorganisatie
Fases van een outplacement traject
Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u bij uw proces in verschillende fases:

 • Verwerking – In deze fase gaat het om de verwerking van het verlies van de baan. Veel mensen ervaren ontslag als gezichtsverlies en mislukking. Het heeft tijd nodig om over het verlies van de baan heen te komen. In deze fase bespreekt u de situatie met uw coach, om zo de situatie en de bijkomende emoties beter te snappen en ze een plaats te geven.
 • Persoonlijke ontwikkeling – De coach probeert om samen met u duidelijk te krijgen wat uw kwaliteiten en verbeterpunten zijn, waar u waarde aan hecht in uw werk en wat uw interesses zijn.
 • Zoektocht naar een baan – In deze fase ligt de focus op het ontdekken wat voor soort werk u wilt gaan doen, bij welk bedrijf en wat uw opties zijn. Er wordt vaak aanbevolen om te gaan netwerken, aangezien voor 85% van de banen niet geadverteerd wordt. Hiernaast kan er aan uw vaardigheden om te solliciteren en curriculum vitea gewerkt worden.
 • Ondersteuning en begeleiding – De coach ondersteunt u tijdens deze laatste fase met het krijgen van werkgelegenheid. Er zullen begeleidende gesprekken plaatsvinden om te evalueren hoe het sollicitatieproces gaat en er worden aanvullende tips gegeven om de zoektocht naar een baan makkelijker te maken.
Met welke vragen kan ik terecht?
Bij een outplacementcoach kunt u terecht met allerlei vragen die betrekking hebben op outplacement. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Heb ik op dit moment de juiste loopbaankoers?
 • Hoe kan ik zelf mijn persoonlijke ontwikkeling doen toenemen zodat de kans op een nieuwe baan groter wordt?
 • Hoe handel ik het best als ik met ontslag wordt bedreigd?
 • Hoe verbeter ik mijn sollicitatiebrief of CV?

Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij een outplacementcoach wiens doel het is samen met u uw huidige werksituatie of een toekomstige werksituatie zeer prettig te maken.

Wat levert outplacementcoaching op?
Outplacement coaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Kennis over uw waarden op het werk, behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Steun bij het verbeteren van uw sterke eigenschappen en effectiviteit
 • Begeleiding bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe omgeving om te werken
 • Advisering over de stappen die geschikt zijn om te nemen
 • De kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken
Welke methodieken worden ingezet?
De coaches van GORTcoaching passen voor outplacementcoaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies de coach uit waarvan u denkt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u passen.