Doelen behalen met SMART-doelen
Beleef jij plezier op je werk? Krijg je de waardering die jij verdient? En kan jij je talenten vol benutten? De kans is groot dat je op een of meerdere van deze vragen niet volmondig ja kunt antwoorden. Wanneer jij het verschil wilt maken en in de toekomst het beste uit jezelf wilt halen, kan een coach je helpen met loopbaanadvies. Er is gebleken dat mensen die duidelijke doelen stellen met betrekking tot hun carrière deze 42% vaker behalen dan mensen die geen duidelijke doelen hebben.

SMART-doelen
Tijdens een sessie van loopbaanadvies Rotterdam ga jij samen met een coach SMART-doelen stellen. SMART staat voor:

1. Specifiek
Om een doel succesvol te maken is het van belang dat een doel niet vaag is. De beste resultaten worden geboekt wanneer je precies weet wat je wilt bereiken. Wanneer je promotie wilt maken is ‘promotie’ als doel niet specifiek genoeg. Naar welke positie wil je toewerken en wat is het verschil met de positie waar je nu in zit? De uitwerking van je doel is wat dit specifiek maakt.

2. Meetbaar
Hoe goed gaat het? Hoe ver ben ik? Een doel moet meetbaar zijn om het resultaat in de gaten te kunnen houden. Wanneer een doel meetbaar is, weet je of je vooruit gaat. De weg naar het doel kan eindeloos lang aanvoelen, maar wanneer je weet dat je vooruit gaat is dit gevoel gemakkelijker te accepteren. Dit kan gedaan worden door een doel op te delen in stukken. Krijg jij de promotie na het bereiken van een bepaalde omzet en het volgen van een cursus? Dan kunnen dit tussenstappen zijn die meetbaar maken hoe ver jij bent in het behalen van je doel.

3. Acceptabel
Is dit doel acceptabel voor jou? Is dit ook daadwerkelijk waar je heen wilt? Om een nieuw begin te maken zal je doel aan je eisen moeten voldoen. Hier wordt met loopbaanadvies Rotterdam rekening mee gehouden om zo het beste uit je te halen.

4. Realistisch
Naast dat doelen acceptabel moeten zijn, moeten deze ook haalbaar en realistisch zijn. Een te hoog gegrepen doel kan leiden tot teleurstelling, maar een niet uitdagend doel kan leiden tot verveling en ontevredenheid.

5. Tijdsgebonden
Wanneer wil ik mijn doel behaald hebben? Om je voortgang bij te kunnen houden en ervoor te zorgen dat prioriteiten duidelijk zijn is een tijdlijn met betrekking tot je doel behalen erg nuttig.

Maak het verschil!
Wil jij ook een stap verder komen, je prestaties verbeteren en een actieplan opstellen aan de hand van SMART-doelen? Onze coaches helpen hier graag bij, samen zullen jullie je persoonlijke kracht ontdekken en je doelen stellen. Geïnteresseerd? Kijk dan snel in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek of een sessie met een coach gespecialiseerd in loopbaanadvies Rotterdam.