Hoe ga je van de huidige situatie A naar de gewenste situatie B? 
Een loopbaan coach ziet deze vraag als een benadering waarin er samen wordt gewerkt aan deze gewenste situatie. Wanneer je het idee hebt als werknemer of leidinggevende dat de werksituatie anders kan, zal het gewenste doel worden gedefinieerd en zal het verschil moeten worden overbrugd.

Belemmerende en bevorderende elementen
Samen zal gekeken worden hoe dit gat overbrugd zal worden tussen de huidige situatie en de gewenste situatie. Dit wordt ook wel de GAP Analyse genoemd.  Zo zal gekeken worden welke punten je belemmeren om naar de gewenste situatie toe te werken.Vaak zitten er echter al elementen van de gewenste situatie in de huidige. Gekeken zal worden welke elementen dit zijn en hoe deze nog meer versterkt kunnen worden om sneller je doelen te bereiken. Zo kan het zijn dat je bepaalde talenten hebt die je tot nu toe over het hoofd hebt gezien.

Als een werknemer bijvoorbeeld faalangst heeft in haar huidige werksituatie en meer ontspannen in haar functie wilt staan in de gewenste situatie, zal samen met de loopbaan coach gekeken worden hoe dit gat overbrugd kan worden. Spreekt het je aan om begeleiding te krijgen in die huidige ongewenste situatie om op heldere wijze naar een gewenste toe te werken?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coach in Rotterdam en omgeving »